Imprumut rapid la CAR

Imprumut rapid la CAR

   Credit rapid CARCAR, sau asa cum le stim toti, Casele de Ajutor Reciproc, reprezinta acele institutii financiare care functioneaza asemenea unor asociatii si care sunt dispuse sa ofere membrilor un imprumut rapid la CAR.

   Ca toate societatile - si acestea au nevoie de persoane pentru a exista. Membrii CAR provin din toate domeniile de activitate si sunt salariati in consecinta. Ba mai mult, daca cineva isi doreste sa devina membru, acesta poate, fara a prezenta o adeverinta de salariat, dar facand neaparat dovada ca obtine venituri, de pilda din pensii - daca la momentul inscrierii in CAR ai fost salariat, iar colaborarea a durat pana cand ai iesit la pensie, te poti bucura in continuare de statutul de membru, valorificand fiecare drept castigat. Acelasi lucru se intampla si cu angajatii, care odata deveniti membrii activi ai CAR indiferent daca devin someri, pot in continuare sa faca parte din Casa de Ajutor Social, avand, insa, pe langa drepturi, si obligatii provenite din acest statut. Selectia membrilor nu tine cont nici de varsta (minim 18 ani), nici de sex sau de religie, de nationalitate sau de apartenenta politica. Dupa decizia de a deveni membru CAR, tot ce trebuie sa faci este sa completezi o cerere de inscriere care prevede anumite obligatii. Valoarea de membru iti este recunoscuta doar dupa infiintarea unui fond social, fixat de o adunare general in cadrul unei sedinte. Acest fond trebuie alimentat periodic, insa femeile (si barbatii dupa caz) in concediu de maternitate si de crestere copil sau barbatii inrolati in armata in stagiu de voluntariat sunt scutiti de depuneri in cazul in care solicita o cerere speciala. In cazul in care doresti, dupa a anumita periada de timp, sa parasesti aceasta asociatie si sa retragi toate depunerile pe care le-ai facut de-a lungul timpului pana in momentul respectiv, acest lucru este posibil, cu conditia de a nu avea vreun imprumut pe rol. Spre deosebire de bancile obisnuite, unde o astfel de cerinta te costa 16% din castig, la CAR economiile tale iti sunt puse la dispozitie in cel mai scurt timp. Casa de Ajutor Reciproc nu functioneaza ca un grup inchis, ci este intotdeauna dispusa sa accepte noi membrii, numarul acestora nefiind limitat. Aceasta isi asuma responsabilitatea de a tine o evidenta cu numele complet al membrilor, domiciliul acestora, locul de munca, dar si data inscrierii si pe cea a retragerii/excluderii - acolo unde este cazul.

Credit rapid CAR

   Avantajele unui membru CAR sunt multiple si din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa beneficieze de acest statut. Membrii sunt tratati cu respect, iar la cererile lor se raspunde intotdeauna prompt, acestia sunt prezenti activ la luarea deciziilor care i-ar putea afecta si, poate cel mai important aspect, fiind o organizatie non-profit, CAR detine costuri foarte scazute de creditare. Comisioanele pentru deschiderea fondului social, pentru administrarea acestuia, dar si pentru alte activitati ca rambursarea anticipata sau depunerile frecvente nu exista. Membrii au avantajul ca au intaietate in accesarea unor imprumuturi, perioada de rambursare a acestora este una moderata si personalizata in functie de nevoile fiecaruia in parte. In plus, fondurile sociale au dobanzi convenabile, iar in cazul in care unul dintre membrii obtine venituri mici, spre deosebire de bancile obisnuite, poate totusi sa faca un imprumut. Daca in viata membrilor CAR apar situatii de urgenta sau sunt catalogate drept cazuri sociale, asociatia se ingrijeste de nevoile acestuia si face tot posibilul sa il ajute din punct de vedere financiar. Ba mai mult, daca este vorba decese, CAR acorda ajutoare speciale pentru o astfel de tragedie.

   Cel mai important aspect pe care prezentul articol isi propune sa-l sublinieze este acela ca doar avand calitatea de membru CAR poti accesa un imprumut. Adica doar dupa ce s-a creat un fond social in care, pe parcursul timpului, ai depus valori, ti se va putea calcula, si in functie de venitul lunar, o suma de bani care, insa, nu poate depasi pragul de 11.000 mii de euro. Totalul banilor imprumutati se stabileste de catre o comisie care tine cont si de actiunile tale trecute: perioada de timp de la data inscrierii si pana momentul cererii unui imprumut, suma de bani pe care doresti sa o imprumuti, istoricul in ceea ce priveste platile si nu in ultimul rand, numarul de persoane necesare care sa gireze.
Un alt aspect de retinut este legat de actele necesare pentru accesarea unui imprumut CAR. Acestea sunt putine la numar si multe dintre ele se cer la majoritatea imbrumuturilor de bani, fie ca vorbim de banci sau de institutii nebancare. Pe langa buletin vei avea nevoie de adeverinta de salariat sau, dupa caz, de talonul de pensie, un extras constatator de la Registrul Electronic de Evidenta a Salariatilor, dar si de un formular tipizat care contine cererea imprumutului. 

Credit rapid CAR

   Membrii CAR sunt obligati ca inainte sa depuna o cerere pentru inscriere sa studieze setul de reguli si protocolul Caselor de Ajutor Reciproc pentru a cunoaste care sunt indatoririle, drepturile si statutul unui membru.in momentul cererii unui imprumut, suma de bani pe care doresti sa o imprumuti, istoricul in ceea ce priveste platile si nu in ultimul rand, numarul de persoane necesare care sa gireze. Un alt aspect de retinut este legat de actele necesare pentru accesarea unui imprumut CAR. Acestea sunt putine la numar si multe dintre ele se cer la majoritatea imbrumuturilor de bani, fie ca vorbim de banci sau de institutii nebancare. Pe langa buletin vei avea nevoie de adeverinta de salariat sau, dupa caz, de talonul de pensie, un extras constatator de la Registrul Electronic de Evidenta a Salariatilor, dar si de un formular tipizat care contine cererea imprumutului.